dilluns, 1 d’agost de 2016

PARLEM DE L’ESCOLA MONTPEDRÓS

Permeteu-nos que us traslladem  per uns instants al passat,  l’escola  Montpedrós va ser inaugurada en plena campanya electoral en les primeres eleccions democràtiques al 1979, i va entrar en funcionament acadèmic el curs 1979-1980. 
Per  l’època,  era un edifici que des del punt de vista arquitectònic anava un xic més enllà del que llavors construïa el “Ministerio de Educación y Ciencia”, que eren edificis grisos de formigó.
Finalment l’any 1995, es va inaugurar l’ampliació  que va donar lloc a l’edifici que coneixem ara.
Però, el febrer del 2014, el futur de l’escola es gira,  el Departament d’Ensenyament pren la decisió  conjuntament havent escoltat a l’ajuntament del municipi, que l’escola Montpedrós fos de tancament progressiu per ubicar-hi l’institut.
Més tard, després d’una consulta a les famílies de l’escola i amb un resultat molt ajustat (46 vots quedar-se al centre i 47 vots integrar-se a un altre centre), el 23 de febrer del 2016 el Departament d’Ensenyament decideix el tancament del centre al 31 d’agost de 2016.
Des de d’aleshores fins ara hem consolidat una escola, que ha anat creixent, però que ha sabut mantenir un tarannà familiar, càlid i proper.
Els mestres, juntament amb les mares i els pares, hem creat i desenvolupat un projecte educatiu.

Volem agrair a tots i totes les promocions d’alumnes (perquè són els alumnes que li donen sentit a l’escola), equips de mestres, equips directius i direccions, la nostra vetlladora, els conserges (l’estimat Antonio,  la Montse i de tant en tant el Sisco que ens ajuda), les famílies i les diferents AMPES, amb un record especial per la Maria Antonia Montserrat i la Montserrat Arqué, les mestres voluntàries (la Pepi i la Montse), el personal administratiu quan l’hem tingut, el de neteja, els monitors i  la cuinera del menjador, l’equip de manteniment, l’entranyable Paco amb el seu regal de la història de la Monti i el Pedrós, els serveis externs, a les diferents comissions de famílies com la de l’hort que ha fet goig fins l’últim moment amb el Juanjo al darrera i... un llarg, llarg etc, .... que han participat en fer possible que hàgim pogut arribar fins aquí.

Ara, malgrat que la vida de l’escola ha fet un gran tomb,  l’escola es tanca per ubicar-hi l’institut; la comunitat educativa, i en especial l’equip de mestres que ho impulsa, hem continuat treballant, i amb les ganes, sempre les ganes..., continuant il·lusionant-nos, continuant ensenyant amb passió i vocació, fins el darrer dia amb el nostre projecte educatiu.
Perquè és cert, el Montpedrós  ha estat una COMUNITAT EDUCATIVA en majúscula, implicada en la formació i desenvolupament dels infants i en la vida del municipi de Santa Coloma de Cervelló.

Sí, perquè l’escola ha estat una petita gran escola, referent  i aixopluc de molts dels veïns de Santa Coloma de Cervelló plena de vida i d’història per molts dels conciutadans.

I com diuen els nostres gots de la festa:
“L’ensenyament que deixa  petjada no es fa de cap a cap sinó de cor a cor.”
Així és, moltes gràcies escola Montpedrós, estàs dins del nostre cor.

Com et trobarem a faltar escola MONTPEDRÓS!!!

Juliol 2016


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada